Război în Ucraina, ziua 277: Avertizare din Estonia și petiția unor mame. RLI: Rusia complotează pentru a-l lichida pe Lukașenko

PAS reconfirmă candidatura lui Gavrilița la funcția de premier și susține că în viitorul Guvern se vor regăsi inclusiv actuali deputați

30 iulie 2021, ora 09:22

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate este prima care a mers astăzi la negocieri cu președinta țării, Maia Sandu, în vederea desemnării unui candidat la funcția de premier. După întrevederea cu șefa staului, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi a reconfirmat candidatura fostei ministre a Finanțelor, Natalia Gavrilița. 

„Dumneaei este cel mai bine poziționat candidat pentru această funcție, are expertiza necesară, experiența guvernamentală, deține portofoliul fiscal – economic necesar și suntem convinși că în aceste condiții complicate și grație sprijinului total al partidului va reuși nu doar să amelioreze situația”, a menționat Mihai Popșoi de la PAS.

Popșoi, care este și președintele fracțiunii parlamentare a PAS, a refuzat să spună ce nume se vor regăsi în viitorul Cabinet de miniștri, dar a precizat că vor fi cu siguranță actuali deputați, dar și persoane din afara formațiunii politice.

„Vor fi cu siguranță și oameni din afara PAS. Avem brațele deschise pentru toți oamenii din R. Moldova, important e să împărtășească vectorul de integrare europeană”, a declarat Popșoi.

Amintim că joi, 29 iulie, a avut loc ședința de constituire a Parlamentului ales în urma scrutinului din 11 iulie. A fost aleasă conducerea noului Legislativ. Astfel, Igor Grosu a devenit spicher, iar Mihai Popșoi de la PAS și Vlad Batrâncea de la BECS – vicepreședinți. Totodată, a fost format Biroul Permanent și constituite comisiile permanente.

 

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2022 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram