Război în Ucraina, ziua 458: Primii pași ai contraofensivei și sancțiuni UE. Zalujnîi: „E timpul să întoarcem ce ne aparține”

PDM, despre reținerea lui Pînzari: „Unii dintre cei care ar fi trebuit până acum să lupte cu hoții și corupții încearcă astfel să se dea bine pe lângă noua putere”

31 iulie 2021, ora 09:25

După ce fostul ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, a fost reținut în dosarul fostei Direcții nr.5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI), Partidul Democrat al cărui membru este a venit cu un comentariu prin care condamnă atacurile la adresa acestuia. Într-o postare pe FB, reprezentanții PDM, susțin că prin reținerea acestuia, „unii dintre cei care ar fi trebuit până acum să lupte cu hoții și corupții încearcă astfel să se dea bine pe lângă noua putere”.

„Partidul Democrat din Moldova condamnă atacurile la adresa vicepreședintelui PDM Alexandru Pânzari. Acesta este un profesionist, un patriot și un om căruia îi pasă de țară, iar în funcțiile pe care le-a deținut ca șef al IGP și ca ministru al Apărării, a luptat cu criminalitatea și a avut grijă de securitatea țării și a cetățenilor. Considerăm că prin reținerea acestuia, unii dintre cei care ar fi trebuit până acum să lupte cu hoții și corupții încearcă astfel să se dea bine pe lângă noua putere”, au scris democrații.

Totodată, aceștia cer tuturor să nu se grăbească să îl judece și să îl condamne pe Alexandru Pânzari. „Credem că dlui Pânzari i se va face dreptate și sperăm că acesta va avea parte de o justiție corectă, așa cum li s-a promis cetățenilor în această campanie electorală”, se mai arată în mesajul formațiunii.

Fostul ministru al Apărării spune că nu a încălcat legislația și că va fi maxim transparent și deschis cu procurorii care gestionează acest caz.

Potrivit procurorilor, vineri, 29 iulie, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul figurantului în dosar, care „la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI”. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și audiat.

Dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

În dosarul fostei Direcții nr. 5 a INI mai sunt vizați președintele FEA, Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru și un inspector de la Poliția de Frontieră. Cei trei au fost reținuți în data de 5 iulie, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora.

Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI), acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

TelegramWhatsappViber
Trimite-ne o știre

© 2023 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegram