Au admirat capitala din troleibuz, au făcut poze şi au aflat lucruri interesante despre istoria Chișinăului. Astăzi, pe străzile capitalei a început să circule un troleibuz turistic. Itinerarul porneștede la Arcul de Triumf și trece pe lângă alte 24 de obiective de importanță națională. Pe parcursul călătoriei, care costă 30 de lei, turiștii au parte și de un ghid, care le poate vorbi, la alegere, în una din trei limbi: română, rusă ori engelză. 

Troleibuzul turistic a pornit de la Arcul de Triumf și a traversat cele mai importante artere ale oraşului, iar călătorii au avut ocazia să cunoască istoria a 24 de obiective, cum ar fi Catedrala Mitropolitană, Sala cu Orgă, Preşedinţia sau Circul. 

Totodată, pe parcursul călătoriei, în boxele special instalate în troleibuz au răsunat melodii ale compozitorilor autohtoni.

Printre călători s-a aflat și Roman Colesnic. Bărbatul este stabilit de mai mulți ani cu traiul în Italia, iar acum a revenit la Chișinău împreună cu partenera sa, o cetățeancă a Italiei. Aceștia povestescă că se plimbau prin centru capitalei și au auzit despre ocazia de a călători cu troleibuzul prin cele mai interesante locuri din oraș.

Lansarea proiectului Troleibuzul Turistic are drept scop promovarea celor mai importante obiective turistice din Chișinău. Astfel, locuitorii și oaspeții capitalei sunt îndemnaţi să cunoască și să descopere istoria orașului, a străzilor și a personalităților care au locuit aici. 

Proiectul a fost iniţiat de Primăria municipiului Chişinău în colaborare cu Asociaţia Naţionala pentru Turism Receptor şi Regia Transport Electric, în cadrul Planului de acţiuni, care presupune dezvoltarea turismului în Capitală. Troleibuzul turistic are o capacitate de 22 de locuri şi va face patru curse pe zi – două cu audioghid, în limba română, una în limba engleză şi alta – în limba rusă. Călătoria se desfăşoară pe o distanţă de aproximativ 12 kilometri, durează o oră şi 20 de minute şi costă 30 lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!