Un concert, cum mai rar ai ocazia să-l admiri, a fost organizat aseară la Cetatea Bender. Muzicienii de la Orchestra Națională de Tineret a Moldovei au interpretat 20 de piese de Oscar. Biletele la acest eveniment unic s-au vândut ca pâinea caldă. Impresionați de talentul muzicienilor, spectatorii nu se lăsau duși acasă.  

La al treilea concert al orchestrei, susținut la cetatea Bender, artiștii au interpretat muzica a 20 de filme premiate cu Oscar. Într-un cadru de poveste și cu soarele la asfințit, sute de oameni au putut să se delecteze cu piese celebre. Muzicienii au dat viață coloanelor sonore din filme precum Harry Potter sau desene animate ca Tom și Jerry. 

Concertul a fost susținut de Orchestra Națională de Tineret a Moldovei și face parte dintr-o serie de evenimente dedicate sărbătoririi a 10 ani de la înființarea orchestrei. 

Biletele la concert s-au vândut cu câteva zile înainte de eveniment. Iar oamenii au rămas copleșiți de calitatea muzicii și de talentul interpretării ei.  

Oamenii nu se lăsau duși nici după încheierea concertului. Unii l-au luat cu asalt pe dirijorul orchestrei pentru a face fotografii comune. 

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cetate vor începe, în curând, lucrările de restaurare. Evenimentul a fost organizat în cadrul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD. Acesta contribuie la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin implicarea reprezentanților mediului de afaceri, societății civile și mass-media în proiecte comune. 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!