/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Eveniment deosebit la Cetatea Tighina. Sute de oameni au audiat 20 de piese de Oscar

missing
01 august 2021, ora 20:32

Un concert, cum mai rar ai ocazia să-l admiri, a fost organizat aseară la Cetatea Bender. Muzicienii de la Orchestra Națională de Tineret a Moldovei au interpretat 20 de piese de Oscar. Biletele la acest eveniment unic s-au vândut ca pâinea caldă. Impresionați de talentul muzicienilor, spectatorii nu se lăsau duși acasă.  

La al treilea concert al orchestrei, susținut la cetatea Bender, artiștii au interpretat muzica a 20 de filme premiate cu Oscar. Într-un cadru de poveste și cu soarele la asfințit, sute de oameni au putut să se delecteze cu piese celebre. Muzicienii au dat viață coloanelor sonore din filme precum Harry Potter sau desene animate ca Tom și Jerry. 

Concertul a fost susținut de Orchestra Națională de Tineret a Moldovei și face parte dintr-o serie de evenimente dedicate sărbătoririi a 10 ani de la înființarea orchestrei. 

Biletele la concert s-au vândut cu câteva zile înainte de eveniment. Iar oamenii au rămas copleșiți de calitatea muzicii și de talentul interpretării ei.  

Oamenii nu se lăsau duși nici după încheierea concertului. Unii l-au luat cu asalt pe dirijorul orchestrei pentru a face fotografii comune. 

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, în cetate vor începe, în curând, lucrările de restaurare. Evenimentul a fost organizat în cadrul Programului UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD. Acesta contribuie la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin implicarea reprezentanților mediului de afaceri, societății civile și mass-media în proiecte comune. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram