/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

60 % dintre cadrele didactice din Capitală au fost imunizate! Cum va fi organizat procesul educațional din septembrie

missing
02 august 2021, ora 11:02

Avem 60 % din cadrele didactice vaccinate în municipiul Chișinău. Anunțul a fost făcut la ședința operativă de astăzi a Primăriei de Viorica Negrei, șef – adjunct al Direcției municipale de Educație. Potrivit acesteia, este necesară imunizarea a cel puțin 70 % dintre angajații din educație pentru ca noul an școlar să înceapă în siguranță. 

„Depunem tot efortul ca cei din instituțiile de învățământ să aibă acces la vaccinurile pe care le-au solicitat”, a subliniat șefa – adjunct a Direcției Educație.

Totodată, Viorica Negrei a menționat că în noul an de îmvățământ, procesul educațional va fi organizat după modelele din anul trecut, în funcție de situația epidemiologică din localitate.

„Țin să menționez că Ministerul Educației, printr-o scrisoare unde cuprinde mai multe aspecte, menționează că în anul școlar, în contextul de formă de organizare se aplică aceleași modele care au fost aprobate anul trecut, la decizia fondatorului, în dependență de starea epidemiologică din localitate”, a menționat Negrei.

Șefa – adjunct de la Educație a precizat că modelele rămân a fi învățarea de la distanță, învățarea cu prezență fizică în sala de clasă sau în regim mixt. O decizie definitivă în această pribvință nu a fost deocamdată luată.

În acest context, viceprimarul Olga Ursu a îndemnat toți locuitorii Capitalei să își facă vaccinul anti COVID și le-a sugerat angajatorilor să le permită angajaților să meargă la vaccinare inclusiv din contul orelor de lucru.

Potrivit datelor Ministerul Sănătății, de la începutul campaniei de imunizare, 35741 de cadre dicatice din țară s-au vaccinat cu prima doză de ser împotriva coronaviruslui. Asta înseamnă aproaoe 33 % din numărul total de angajați din educație. Cu schema completă s-au imunizat 32.204 de angajați din învățământ sau 29,7 %.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram