Lupta Turciei cu incendiile devastatoare, care au izbucnit în urmă cu aproape o săptămână, continuă. Pentru a șasea zi la rând, autoritățile încearcă să stingă focul dezlănțuit în mai multe regiuni. 

Autoritățile au anunțat duminică seara că 122 din 129 de incendii forestiere din 35 de provincii se aflau sub control. Totuși, vânturile uscate din această perioadă le dau mari bătăi de cap salvatorilor. Datorită acestora, focul avansează cu o viteză foarte mare și este extrem de greu ținut sub control.

Pompierii luptă de la sol cu flăcările, iar avioanele și elicopterele survolează aerul în încercarea de a opri răspândirea focului.

În urma incendiilor, mai multe cartiere au fost făcut scrum, nu înainte însă ca locuitorii să fie evacuați. Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca a declarat că 400 de persoane afectate de incendiile din Manavgat au avut nevoie de îngrijiri medicale. 10 au rămas spitalizate. În Marmaris, au fost internați la spital 159 de oameni, iar una s-a ales cu arsuri.

Din nefericire, numărul deceselor a crescut. Opt oameni și-au pierdut viața în urma incendiilor. Ultimele victime sunt doi pompieri, informează DailySabah.

Turcia s-a confruntat cu o serie de dezastre provocate de vremea extremă în această vară, printre care viiturile de acum două săptămâni, care au provocat moartea a șase persoane în regiunea Mării Negre.

 

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!