Magistrații Judecătoriei Buiucani nu au luat astăzi o decizie privind anunțarea în căutare și arestarea controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon. Judecătorii i-au dat termen 10 zile, până în data de 12 august să revină, totuși, în țară și să se prezinte în fața instanței. 

Solicitarea privind arestarea și căutarea lui Veaceslva Platon a venit astăzi din partea procurorilor anticorupție, ca urmare a neprezentării acestuia la ședința de judecată, care vizează rejudecarea dosarului în care este acuzat de ”corupere activă” și ”escrocherie”.

Solicitarea procurorului este bazată pe informațiile prezentate de Poliția de Frontieră, care confirmă faptul lipsei inculpatului de pe teritoriul țării.

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon ar fi zburat duminică, 18 iulie, la Londra. Solicitat de tv8.md să ofere un comentariu, Ion Crețul, avocatul lui Veaceslav Platon a declarat că clientul său ar fi avut, de fapt, bilet tranzit către capitala Marii Britanii, Londra. Atunci, într-un comunicat de presă, Procuratura Generală menționa că nu există vreo interdicție în privința lui Veaceslav Platon.

„Desfășurarea normală a procedurilor penale pendinte de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, este inclusiv în interesul cetățeanului Platon. Prin urmare, Procuratura nu vede logica pentru ca numitul să se eschiveze. Actualmente, nu există vreo lucrare pendinte în care se impunea necesitatea aplicării față de cetățeanul Platon, a vreunei măsuri preventive”, precizează procurorii.

Acum un an, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, după ce a petrecut patru ani în Penitenciarul numărul 13. Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție, la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de pușcărie. El a fost adus în țară, în 2016, cu o cursă charter, fiind încătușat la Kiev. Cursa a costat peste 63 de miii de lei, conform Inspectoratului General al Poliției.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!