/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Un grup de creștini protestează în fața Guvernului împotriva vaccinării obligatorii anti-COVID-19

missing
03 august 2021, ora 12:07

Zeci de creștini, însoțiți de câțiva preoți, protestează în fața Guvernului împotriva vaccinării obligatorii anti-COVID-19. Participanții la manifestație au venit cu pancarte pe care scrie: „Binele impus, se cheamă abuz”, „Unde există risc, trebuie să existe alegere”. 

Protestul este organizat de Mișcarea Juriștilor Ortodocși din Moldova.  Într-un anunț distribui, organizatorii  consideră că „vaccinarea împotriva COVID-19, precum și alte intervenții medicale trebuie să fie efectuate în baza principiilor benevole, iar statul și angajatorii de orice nivel nu trebuie să lezeze în drepturi cetățenii care refuză vaccinarea care trebuie să fie realizată doar cu consimțământul și informarea corectă a pacientului (inclusiv transparența componenței vaccinului și a posibilelor efecte adverse”.

Precizăm că Biserica Ortodoxă din Moldova a informat printr-o declarație că are  o poziție  favorabilă vaccinării. Declarația a fos făcută publică la 28 mai, când campania de vaccinare lansată de ministerul Sănătății era în plină desfășurare. Totodată, clericii au atras atenția asupra necesității respectării principiilor de natură etică, precum consimţământul informat al persoanei și informarea corectă privind beneficiile și riscurile vaccinării.

Imagini de Viorica Tataru

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram