/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Pe lângă Damir, 30 de zile de arest au mai primit șeful IP Bălți și polițistul de frontieră, reținuți în dosarul Direcției nr. 5

missing
03 august 2021, ora 23:01

Magistrații Judecătoriei Ciocana au dispus prelungirea măsurii de detenție cu încă 30 de zile și pentru șeful Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți și inspectorul Poliției de Frontieră, reținuți în dosarul fostei Direcții 5 a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Decizia a fost luată la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). „Scopul măsurii solicitate constă în evitarea eschivării de la justiție și influențării martorilor, astfel încât să fie asigurată eficiența investigațiilor”, se arată într-un comunicat al instituției.

Menționăm că și președintele FEA, Dorin Damir rămâne în arest, la Penitenciarul 13. Magistrații Judecătoriei Ciocana au dispus și în privința acestuia prelungirea măsurii de detenție cu încă 30 de zile. Decizia a fost luată în lipsa lui Dorin Damir, acesta refuzând să se prezinte în fața instanței de judecată.

Acum patru zile, și fostul șef al IGP, Alexandru Pînzari a fost reținut, iar ulterior, plasat în arest pentru un termen de 30 de zile.

Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram