O cotă suplimentară de 20 mii de autorizații portuare a fost acordată de Ucraina transportatorilor din Republica Moldova. Astfel, producătorilor și exportatorilor naționali de cereale le-a fost asigurat accesul spre porturile din țara vecină pentru a vinde mărfuri.

„Contingentul suplimentar de 20 mii de autorizații este acordat pentru transportul culturilor cerealiere cu destinația portul Reni (portuare) și a fost transmis, la 30 iulie curent, în cadrul întrevederii reprezentanților Agenției Naționale Transport Auto cu autoritățile de resort din Ucraina”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Autorizațiile suplimentare au fost acordate operatorilor de transport din Republica Moldova în urma negocierilor desfășurate de către Ministerul Economiei și Infrastructurii în comun cu Agenția Națională Transport Auto și Asociația Internațională a Transportatorilor Auto.

În cadrul întrevederii, părțile au efectuat și un schimb de date statistice, remarcând creșterea dinamică a fluxurilor de transport în pofida restricțiilor impuse de către state pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 și au confirmat necesitatea creării condițiilor favorabile pentru dezvoltarea în continuare a transportului rutier între Republica Moldova și Ucraina.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!