/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Veste bună pentru transportatorii moldoveni! Ucraina a acordat 20 de mii de autorizații portuare

03 august 2021, ora 16:28

O cotă suplimentară de 20 mii de autorizații portuare a fost acordată de Ucraina transportatorilor din Republica Moldova. Astfel, producătorilor și exportatorilor naționali de cereale le-a fost asigurat accesul spre porturile din țara vecină pentru a vinde mărfuri.

„Contingentul suplimentar de 20 mii de autorizații este acordat pentru transportul culturilor cerealiere cu destinația portul Reni (portuare) și a fost transmis, la 30 iulie curent, în cadrul întrevederii reprezentanților Agenției Naționale Transport Auto cu autoritățile de resort din Ucraina”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Autorizațiile suplimentare au fost acordate operatorilor de transport din Republica Moldova în urma negocierilor desfășurate de către Ministerul Economiei și Infrastructurii în comun cu Agenția Națională Transport Auto și Asociația Internațională a Transportatorilor Auto.

În cadrul întrevederii, părțile au efectuat și un schimb de date statistice, remarcând creșterea dinamică a fluxurilor de transport în pofida restricțiilor impuse de către state pentru prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 și au confirmat necesitatea creării condițiilor favorabile pentru dezvoltarea în continuare a transportului rutier între Republica Moldova și Ucraina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram