/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ În Parlament a fost înregistrată prima inițiativă legislativă! Prevede o serie de modificări în activitatea ANI

missing
04 august 2021, ora 15:46

Președinta Comisiei juridice a Parlamentului, Olesea Stamate, a anunțat că a înregistrat prima inițiativă legislativă. Aceasta vizează îmbunătățirea esențială a modului de verificare a averilor și intereselor de către Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

„Acest proiect prevede o serie de modificări care vor fortifica activitatea ANI, printre care – introducerea declarării bunurilor la valoarea reală, clarificarea rolului și competențelor inspectorilor de integritate, ai conducerii ANI și al Consiliului de Integritate, posibilitatea aplicării unui avertisment (în locul eliberării din funcție) însă doar atunci când este vorba de un conflict de interese minor, precum și alte modificări importante”, a menționat deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), pe rețelele sociale.

Olesea Stamate a spus că a lucrat la acest proiect împreună cu colegii timp de mai multe luni. Inițiativa a fost deja susținută de către 19 deputați PAS, care și-au pus semnăturile.

Amintim că pe 28 iulie, deputații PAS au desfășurat consultări publice privind legislația referitoare la funcționarea ANI. Acestea au fost organizate în „Sala Europa”, la doua zile distanță de la ședința de constituire a Parlamentului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram