După șapte ani de la începutul reparației, traseul Chișinău – Ungheni nu este încă gata. Bunăoară, pe sectorul de drum cu o lungime de 17,6 kilometri, care trece prin localitățile Strășeni și Vatra, lucrările au fost finalizate în proporție de abia 85 %. 

Reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor (ASD) au spus că în prezent, antreprenorul execută lucrări de construcție a stratului de fundație, așternere a stratului de asfalt și lucrări de construcție a sistemului de drenaj și a trotuarelor.

Lucrările de reabilitare stagnează. Acestea trebuiau să fie finisate încă în 2016. Solicitat pentru explicații, antreprenorul, Evrascon JSC, a spus că va primi bani de la oficiul central al companiei-mamă din Azerbaidjan în luna august a anului curent, pentru depășirea situației create.

Proiectul de reabilitare a sectorului drumului Chișinău – Ungheni, are o valoare de peste 23 milioane de euro, acordați Guvernului Republicii Moldova prin împrumut din fondurile Băncii Europene de Investiții.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!