Patru din cei cinci consilieri municipali de la PAS, care au acces în noul Parlament, au ales să își păstreze fotoliile de deputați și să plece din CMC. Este vorba despre Vasile Grădinaru, Alexandru Trubca, Angela Munteanu Pojoga și Ina Coșeru. Zinaida Popa rămâne în Consiliul Municipal.

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de reprezentanții PAS, într-o conferință de presă.

PAS are nouă consilieri în CMC. Platforma DA, care a intrat în Consiliu în Bloc Electoral alături de PAS, are 10 consilieri. Potrivit regulamentului, în cazul în care cei cinci consilieri de la PAS ar alege să părăsească CMC, în locul lor ar veni alți trei reprezentanți ai formațiunii și doi de la Platforma DA.

Joi, 29 iulie, a avut ședința de constituire a Legislativului, la care liderul PAS, Igor Grosu a fost ales spicher, iar Mihai Popșoi de la PAS și Vlad Batrîncea de la BECS au fost desemnați vicepreședinți ai Parlamentului. Au fost, de asemenea, format Biroul Permanent și constituite comisiile permanente, 11 la număr. Opt comisii au revenit PAS, iar trei BECS.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!