/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Patru din cei cinci consilieri municipali de la PAS care au acces în Parlament au ales fotoliile de deputați

missing
04 august 2021, ora 13:14

Patru din cei cinci consilieri municipali de la PAS, care au acces în noul Parlament, au ales să își păstreze fotoliile de deputați și să plece din CMC. Este vorba despre Vasile Grădinaru, Alexandru Trubca, Angela Munteanu Pojoga și Ina Coșeru. Zinaida Popa rămâne în Consiliul Municipal.

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de reprezentanții PAS, într-o conferință de presă.

PAS are nouă consilieri în CMC. Platforma DA, care a intrat în Consiliu în Bloc Electoral alături de PAS, are 10 consilieri. Potrivit regulamentului, în cazul în care cei cinci consilieri de la PAS ar alege să părăsească CMC, în locul lor ar veni alți trei reprezentanți ai formațiunii și doi de la Platforma DA.

Joi, 29 iulie, a avut ședința de constituire a Legislativului, la care liderul PAS, Igor Grosu a fost ales spicher, iar Mihai Popșoi de la PAS și Vlad Batrîncea de la BECS au fost desemnați vicepreședinți ai Parlamentului. Au fost, de asemenea, format Biroul Permanent și constituite comisiile permanente, 11 la număr. Opt comisii au revenit PAS, iar trei BECS.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram