/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Țârdea critică garnitura Guvernului Gavriliță, iar Tauber nu a dat asigurări că Partidul „Șor” o va susține

04 august 2021, ora 20:39

Între timp, opoziția parlamentară încă studiază programul guvernamental, propus ieri de Natalia Gavrilița. Reprezentanții socialiștilor, dar și cei de la Partidul Șor au declarat că nu au luat, deocamdată, o decizie dacă vor vota sau nu. Prima temere, expusă de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor, este că majoritatea candidaților la funcția de miniștri au activat în organizații neguvernamentale și nu au experiență în administrare publică.  

A criticat garnitura de miniștri, propusă de Natalia Gavrilița, și deputatul Bogdan Țîrdea. Socialistul afirmă că numărul de entități ministeriale a crescut cu 40 la sută. Iar faptul că au apărut mai multe fotolii de miniștri este, în opinia lui, pentru a-i asigura pe mai multe persoane cu funcții importante în stat.

 În postarea sa publică, Țîrdea a mai declarat că 3/4 din guvernul propus sunt din sfera ONG-urilor și nu ar avea experiență de admnistrare. L-am telefonat pe deputat pentru a-l întreba dacă BECS sa va vota pentru acest guvern, însă ne-a întrerupt apelul. Iar pe colegul său de bloc, deputatul Grigore Novac, l-am surprins exact în momentul în care studia programul guvernamental.

Din spusele deputatului, o decizie privind votul de vineri va fi luată înaintea ședinței parlamentare.  

Și deputații Partidului Șor încă nu au luat o decizie privind votul de vineri. Reprezentanta fracțiunii, Mariana Tauber, a precizat pentru tv8 că încă studiază programul de guvernare și echipa ministerială propusă, după care se va expune. 

În actualul legislativ, partidul PAS deține majoritate parlamentară, având 63 de mandate. Pentru învestirea guvernului, este nevoie de cel puțin 51 de voturi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram