/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ar fi încercat să mituiască un funcționar de la Pretură cu 10 mii de euro! Un antreprenor din Capitală, reținut de CNA

05 august 2021, ora 10:00

Un antreprenor din Chișinău a fost reținut de CNA, după ce a fost denunțat de un funcționar al Preturii Buiucani. Comerciantul ar fi încercat să-l mituiască pe angajatul Preturii, pentru a putea amplasa o gheretă cu produse agricole în sectorul Buiucani.

Suspectul i-ar fi promis un comision de zece la sută din venitul lunar, dacă reprezentantul Preturii i-ar fi acordat permisiunea de activitate. Pentru că oferta a fost ignorată, antreprenorul ar fi insistat să-i transmită 10.000 de euro ca primă tranșă din comisioanele lunare. Cazul a fost raportat la CNA, iar pe marginea acestuia s-a inițiat o urmărire penală.

În cele din urmă, bărbatul a fost reținut și plasat în izolatorul CNA. El este cercetat penal pentru corupere activă, iar dacă va fi găsit vinovat, riscă până la șapte ani de închisoare și amendă de până la 700 de mii de lei. Totodată, antreprenorul ar putea fi privat de dreptul de a exercita o anumită activitate în viitor.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram