/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

CEC a acreditat observatori internaționali, care vor monitoriza alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei

missing
05 august 2021, ora 10:14

Comisia Electorală Centrală a acreditat joi, 5 august, mai mulți observatori internaționali, care vor monitoriza alegerile pentru Adunarea Populară din Găgăuzia. Este vorba despre observatori din partea Consiliului Adunării Interparlamentare a statelor membre ale CSI,  ambasadelor Franței și R. Belarus la Chișinău. 

Alegerile pentru Adunarea Populară a Găgăuziei vor avea loc în data de 19 septembrie.

Comisia Electorală din Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia a înregistrat până miercuri, 4 august, 84 de candidați la fotoliul de deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei. Au fost constituite, în total, 35 de circumscripții electorale.

În unele s-au înregistrat câte cinci pretendenți, iar în altele doar câte unul.

Adunarea are în componență 35 de deputați aleși pentru un mandat de patru ani, în circumscripții teritoriale uninominale prin vot universal, egal, direct și secret.

Tot astăzi, CEC a decis atribuirea unor mandate de consilieri locali în Consiliul comunal Molovata Nouă, raionul Dubăsari, în Consiliul raional Edineț, în Consiliul comunal Pașcani, raionul Hâncești, în Consiliul comunal Costești, raionul Ialoveni și în Consiliul raional Telenești.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram