/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/FOTO VIDEO/ Elicopterele din R. Moldova, puse în acțiune. Luptă cu incendiile catastrofale din sudul Turciei

missing
05 august 2021, ora 16:07

Cele cinci elicoptere care au fost transmise în Turcia pentru a stinge incendiile forestiere de către o companie din Republica Moldova au fost puse în acțiune. Acestea luptă cu focul în regiunea Mării Mediterane din sudul țării. 

„Conform ambasadei Republicii Moldova la Ankara, echipajele de zbor sunt compuse din cetățeni ai Republicii Moldova și ai Ucrainei. Toate cele 26 de persoane, membri ai echipajului, sunt în siguranță și contribuie la stingerea incendiilor forestiere din regiunile afectate”, se arată într-un comunicat al Minimetrului Afacerilor Externe.

Astăzi, Ambasada R. Moldova în Turcia a spus că președintele companiei a avut o discuție telefonică  cu ambasadorul Dmitri Croitor. Diplomatul a adus aprecieri acțiunilor de susținere din partea companiei din RM, în aceste clipe de grea încercare pentru poporul turc, remarcând că, astfel de acțiuni contribuie la solidificarea parteneriatului strategic dintre ambele state.

Ministerul reamintește cetățenilor moldoveni care se confruntă cu o situație dificilă, specială, sau cu un caracter de urgență, că au la dispoziție telefonul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Ankara + 90 538 687 21 01 și numărul de urgență al Consulatului general al Republicii Moldova la Istanbul +90 535 983 01 73.

Foto: MAEIE

Sursa video: MAEIE

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram