Krystina Tsimanouskaya a decis să caute o ieșire în timp ce era condusă de antrenorii săi la un aeroport din Tokyo. Motivul acestor acțiuni ar fi fost o discuție pe care sportiva a avut-o cu bunica ei. Convorbirea telefonică nu a durat mai mult de zece secunde, informează Digi24.

Într-un interviu acordat pentru Reuters, Tsimanouskaya a spus că familia ei se teme pentru siguranța acesteia, iar dacă se va întoarce în Belarus, va fi trimisă într-o secție de psihiatrie.

„Bunica m-a sunat când mă conduceau la aeroport”, a spus atleta. „Am vorbit doar vreo 10 secunde. Tot ce mi-a spus a fost: Vă rog să nu vă întoarceți în Belarus, nu este sigur. Asta a fost tot, apoi a închis telefonul”, a mai spus sportiva.

În același interviu, ea a mai dezvăluit că: „M-am ținut la distanță întotdeauna de politică, nu am semnat nicio adeziune și nu am participat la niciun fel de proteste, nu am spus nimic împotriva guvernului din Belarus. Sunt sportivă și nu am înțeles nimic din politică. Încerc să nu fac altceva decât sport în viață și să nu mă implic politic”.

Sportiva a mai relatat că ar fi vrut să ajungă în finală și să concureze pentru medalii.

Bielorusa în vârstă de 24 de ani a provocat multe discuții duminică, când a spus că antrenorii i-au ordonat să zboare spre casă. Acest lucru s-ar fi întâmplat la ordinal liderului din Belarus, Aleksandr Lukașenko. Totuși, aceasta nu s-a supus și a cerut protecție de la poliția japoneză. Ulterior, ea a primit și viză umanitară în Polonia.

Comitetul Internațional Olimpic a început o investigație în cazul Krystsinei Tsimanouskaya.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!