/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Mai mult de jumătate dintre parlamentari, la primul mandat. Parlamentul a lansat un program de inițiere a deputaților de Legislatura a XI-a

missing
05 august 2021, ora 11:43

Parlamentul Republicii Moldova a lansat un program de inițiere a deputaților de Legislatura a XI-a, aflați la primul de mandat. Prima sesiune de informare a acestor a avut loc miercuri, 4 august. Deputații au fost informați despre activitatea Secretariatului Parlamentului, atribuțiile,  sarcinile și responsabilitățile subdiviziunilor structurale.

Sesiunea reprezintă prima din cele trei etape ale programului de inițiere pentru noii deputați, menit să asigure asistența organizatorică, informațională și tehnică oferită de către subdiviziunile Secretariatului Parlamentului. La următoarele etape, deputații urmează să fie informați despre procesul legislativ, armonizarea legislației, controlul parlamentar, precum și despre alte subiecte de interes, la solicitarea fracțiunilor.

Potrivit reprezentanților de la secretariatul Parlamentului, 56 din cei 101 deputați aleși la scrutinul parlamentar din 11 iulie 2021 sunt la primul mandat de parlamentar.

La dispoziția tuturor deputaților este pus sistemul informațional intern (Intranet), unde parlamentarii se vor informa asupra structurii și atribuțiilor instituției legislative, organizării și funcționării Secretariatului Parlamentului. De asemenea, pe Intranet toți deputații vor  putea accesa acte legislative relevante activității unui membru al Parlamentului,  documente, baze de date, informații de contact, regulamente, registre, etc.

Birourile deputaților vor fi dotate cu tehnica de calcul necesară, sistem de IP-telefonie, iar în toată clădirea instituției parlamentare este disponibil sistemul de Print Management – gestionare eficientă și rațională a tipăririi documentelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram