Platon spune că va iniția un proces de judecată, după ce jurnal TV a publicat o investigație potrivit cărora controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, ar fi angajat zeci de persoane pentru a comenta pe rețelele sociale denigrator la adresa șefei statului Maia Sandu și a formațiunii pe care a fondat-o, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), în campania electorală a alegerilor anticipate.

„Ieri, după cum am înțeles, A. Cozer s-a întrecut pe sine la ticăloșenie și prostie. Făcând falsuri pe cont propriu și apoi atribuindu-le altora, mai ales după ce fanfara campaniei electorale a dispărut – un „spirit” special. Sau mai degrabă absența sa. Mă întreb ce va ce va declara în sala de judecată această perversiune morală, saturată de ură și agresivitate față de tot ce este frumos? Procesul de judecată îl voi iniția astăzi”, a scris Platon.

Potrivit jurnal.md, persoanele angajate de Platon ar fi avut misiunea de a comenta apreciativ activitatea lui Veaceslav Platon. „În calculatorul în posesia căruia am intrat au fost găsite sute de fișiere cu linkuri la conturi false de Facebook și poze cu care acestea să fie completate pentru a părea cât mai reale”, scrie sursa citată.

În același calculator ar fi fost stocată și o secvență video fake, în care, stând la o masă, apar liderul Partidului „Șor” Ilan Șor și Maia Sandu. Sursa citată scrie că totul a fost dat peste cap după perchezițiile pe care le-a făcut Serviciul de Informații și Securitate (SIS), în imobilul unde își desfășurau activitatea persoanele care ar fi fost angajate de Platon.

Șor a venit la scurt timp cu o reacție pe rețelele sociale, spunând că „fără îndoială, acesta este un fake și o făcătură de prost gust”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!