/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Dosarul Țuțu bate pasul pe loc? Învinuitul s-a prezentat la o nouă ședință de judecată, însă, aceasta a fost amânată

05 august 2021, ora 21:24

După mai bine de un an de când a fost trimis în judecată, dosarul în care fostul deputat PD, Constantin Țuțu, este învinuit de trafic de influență bate pasul pe loc. Totuși, inculpatul s-a prezentat, astăzi, la o nouă ședință de judeactă, însă, aceasta a fost amânată pentru săptămâna viitoare. S-a întâmplat din motiv că apărătorii au înaintat mai multe demersuri, care urmează a fi examinate. Între timp, Țuțu continuă să jure că nu este vinovat. Tot astăzi, pe holul instanței de judecată am suprins femeia care i-ar fi dat bani fostului deputat, prin intemediul unei persoane, ca să o ajute să-și scoată soțul de după gratii. Aceasta ne-a spus, printre lacrimi, că-și vrea banii înapoi, întrucât nu ar fi fost respectată înțelegerea.

După ce a durat mai bine de o oră, ședința de judecată în dosarul Țuțu, în care acesta este acuzat de trafic de influență, a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Asta din motiv că apărătorii au înaintat câteva demersuri. 

La mai bine de un de când a ajuns pe banca acuzaților, în acest dosar, fostul deputat democrat continuă să pledeze nevinovat. 

Și, în timp ce Țuțu jură că nu este vinovat, pe holurile instituției am suprins-o pe femeia care i-ar fi dat lui Țuțu, prin intermediul unei persoane, acei 20 de mii de euro, pentru a-și scoate soțul de după gratii. Aceasta ne-a spus, printre lacrimi, că ar fi împrumutat acești bani, iar acum îi vrea înapoi. Cât despre fostul democrat, femeia spune că acesta trebuie să-și primească pedeapsa meritată, deoarece nu a respectat înțelegerea pe care au avut-o.  

Chiar și așa, femeia afirmă că nu cunoștea despre faptul că cel care urmează să influențeze ancheta în dosarul soțului său este chiar Constantin Țuțu, iar soțul său, fost președinte al Asociației Internaționale a Transporturilor Auto, a fost eliberat din detenție, însă printr-o hotărâre de judecată. Acesta ne-a spus că a fost acuzat de mai multe încălcări în cadrul Asociației, pe care spune că nu le-a comis.

Între timp, Constantin Țuțu, care era însoțit de doi avocați, a refuzat să ne spună din ce bani îi achită.

Pe 11 mai 2020, Procuratura Anticorupție a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat democrat, Constantin Țuțu, pe două capete de acuzare: ,,trafic de influență” și ,,escrocherie în proporții deosebit de mari”. Potrivit probatoriului, Țuțu ar fi pretins și primit 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat, ținut sub arest. În schimbul acestei sume, el le-ar fi promis să influențeze decizia procurorilor ca să-l elibereze pe bărbat de sub arest. Pe 27 septembrie 2019, Constantin Țuțu a fost anunțat în căutare de către Inspectoratul General al Poliției, iar în decembrie 2019, Interpol a acceptat solicitarea autorităților de la Chișinău de a-l anunța în căutare internațională. Pe 1 octombrie 2019, procurorul general interimar de atunci, Dumitru Robu, a pornit urmărirea penală pe faptul îmbogățirii ilicite, comisă de către deputatul Constantin Țuțu. Amintim că, între anii 2014 – 2018, Constantin Țuțu a fost deputat în facțiunea PD, partid condus pe atunci de Vladimir Plahotniuc. După schimbarea guvernării, în iunie 2019, el a părăsit Republica Moldova. În luna martie 2020, el a revenit în țară și s-a predat procurorilor la Vama Leușeni-Albița.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram