Cererea lui Eugeniu Beșelea de a se abține de la examinarea cauzei penale pentru escrocherie și spălare de bani în care este vizat deputatul Partidului Șor Denis Ulanov a fost acceptată. Astfel, urmează să fie numit un alt magistrat care va examina cauza penală.

Beșelea a depus cererea de abținiere la prima ședință de judecată programată pentru astăzi, 9 august, ora 8:30. Beșelea este magistrat la judecătoria Chișinău din 15 martie 2017, atunci acesta a fost numit în funcție pe un termen de cinci ani printr-un decret al Președintelui Dodon.

Precizăm că judecătorul urma să examineze cauza penală în care deputatul Denis Ulanov este acuzat de „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume. Respectiva cauză penală face parte din dosarul denumit generic „frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 9,7 milioane de lei.

Acum patru luni, la cererea procurorului general, Parlamentul i-a ridicat deputatului imunitatea parlamentară. Inculpatul pledează nevinovat și este cercetat în libertate.

Menționăm că în acest dosar, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost achitat. S-a întâmplat după ce procurorii, care au reluat investigațiile de la capat, au renunțat la acuzații pentru că fapta incriminată nu ar fi fost comisă de către Platon.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!