/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/DOC/ Cerere de abținere a magistratului în cauza penală în care este vizat deputatul Denis Ulanov, acceptată

missing
09 august 2021, ora 16:46

Cererea lui Eugeniu Beșelea de a se abține de la examinarea cauzei penale pentru escrocherie și spălare de bani în care este vizat deputatul Partidului Șor Denis Ulanov a fost acceptată. Astfel, urmează să fie numit un alt magistrat care va examina cauza penală.

Beșelea a depus cererea de abținiere la prima ședință de judecată programată pentru astăzi, 9 august, ora 8:30. Beșelea este magistrat la judecătoria Chișinău din 15 martie 2017, atunci acesta a fost numit în funcție pe un termen de cinci ani printr-un decret al Președintelui Dodon.

Precizăm că judecătorul urma să examineze cauza penală în care deputatul Denis Ulanov este acuzat de „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume. Respectiva cauză penală face parte din dosarul denumit generic „frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 9,7 milioane de lei.

Acum patru luni, la cererea procurorului general, Parlamentul i-a ridicat deputatului imunitatea parlamentară. Inculpatul pledează nevinovat și este cercetat în libertate.

Menționăm că în acest dosar, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost achitat. S-a întâmplat după ce procurorii, care au reluat investigațiile de la capat, au renunțat la acuzații pentru că fapta incriminată nu ar fi fost comisă de către Platon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram