/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/DOC/ Completul de judecată s-a abținut de la examinarea cauzei. A avut loc prima ședință de judecată în dosarul în care este vizat deputatul Ulanov

missing
09 august 2021, ora 11:21

Completul de judecată care urma să examineze dosarul în privința deputatului Ulanov au înaintat o declarație de abținere. Acest lucru s-a întâmplat la prima ședință de judecată programată pentru astăzi, 9 august, ora 8:30.

Potrivit portalului instanței de judecată, ședința a avut loc, iar completul de judecată a înaintat declarație de abținere de la examinarea cauzei penale.

Precizăm că judecătorii urmau să examineze cauza penală în care deputatul Denis Ulanov este acuzat de „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume. Respectiva cauză penală face parte din dosarul denumit generic „frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 9,7 milioane de lei.

Acum patru luni, la cererea procurorului general, Parlamentul i-a ridicat deputatului imunitatea parlamentară. Inculpatul pledează nevinovat și este cercetat în libertate.

Menționăm că în acest dosar, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost achitat. S-a întâmplat după ce procurorii, care au reluat investigațiile de la capat, au renunțat la acuzații pentru că fapta incriminată nu ar fi fost comisă de către Platon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram