/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Magistrații Curții de Apel vor decide astăzi dacă ex-ministrul Apărării Pînzari rămâne în arest pentru 30 de zile

missing
09 august 2021, ora 12:20

Luni, 9 august, magistrații Curții de Apel Chișinău vor decide dacă ex-ministrul Apărării Alexandru Pînzari rămâne în arest pentru 30 de zile. Pînzari este vizat în dosarul fostei Direcții nr. 5 a Inspectoratului Național de Investigații (INI).

Acesta a fost plasat în arest preventiv la 1 august, la cererea procurorilor. Ex-ministrul susține că este nevinovat și spune că este un dosar făcut la comandă. Procurorul de caz a precizat că a fost nevoie ca acesta să fie plasat în arest pentru a nu fi influență desfășurarea anchetei, întrucât, Alexandru Pînzari are statut în societate.

Şedinţa va avea loc la ora 13.00 la Curtea de Apel Chișinău. La 1 august curent, instanţa a emis mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele lui Pînzari. Asta după ce avocatul lui Pînzari a depus recurs, cerând casarea încheierii Judecătoriei Buiucani şi eliberarea acestuia din arest.

În dosarul fostei Direcții nr. 5 a INI mai sunt vizați președintele FEA, Dorin Damir, șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru și un inspector de la Poliția de Frontieră. Cei trei au fost reținuți în data de 5 iulie, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora.

Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI), acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram