/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Doar un reprezentat al PG s-a prezentat la ședința CSS. Sandu: Procuratura este în vacanță, și la propriu, și la figurat

10 august 2021, ora 14:46

Doar un singur reprezentant al Procuraturii Generale (PG) s-a prezentat la ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) la care s-a discutat despre măsurile întreprinse de către organele abilitate referitor la prevenirea riscului eschivării persoanelor acuzate de la răspunderea penală în cazurile de corupție mare.

„Pentru a aborda acest subiect am invitat reprezentanții Procuraturii. Din păcate, procuratura este în vacanță, și la propriu, și la figurat. În pofida faptului că au fost invitați reprezentanții PG, ai Procuraturii Anticorupție și ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), s-a prezentat doar un reprezentant al PG-ului. Celelalte două procuraturi nu au fost prezente”, a spus Maia Sandu.

Șefa statului a declarat că a încercat să afle de la Procuratură de ce nu sunt readuse în țară persoane vizate în dosare de mare corupție, Vlad Plahotniuc, Serghei Iaralov, Ilan Șor, Constantin Botnari, Vladimir Andronachi, Gheorghe Cavcaliuc, Veaceslav Platon, iar reprezentanții PG au spus că de vină sunt procedurile și că nu pot aplica măsuri de restricționare a deplasării pentru că Procuratura vrea să respecte procedurile.

„Doar că noi nu înțelegem, de ce în cazul unor arestări a oamenilor de afaceri, a profesorilor de exemplu, procedurile nu încurcă, iar în cazul corupției mari și în cazul hoților de bani mari procedurile încurcă”, a menționat președinta.

Maia Sandu s-a arătat îngrijorată că nu a primit argumente convingătoare și informații liniștitoare din partea reprezentatului Procuraturii că se vor întreprinde măsuri, astfel încât cei vizați în dosare de corupție mare să nu se poată eschiva de la pedeapsă și să nu plece din țară.

Mai mult, șefa statului a declarat că activitatea Procuraturii trebuie evaluată, acuzând instituția de ineficiență în raport cu avansarea pe dosarele de mare corupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram