/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Dorin Drăguțanu a cerut în instanță ca BNM să-i achite serviciile avocaților. Ce au decis magistrații

missing
10 august 2021, ora 11:04

Fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, s-a adresat în instanța de judecată cerând să oblige Banca Națională să-i achite cheltuielile suportate pe asistență juridică în dosarul penal în care este vizat. Acesta a solicitat ca BNM să-i plătească pe apărătorii săi pentru perioada decembrie 2019 – mai 2020.

Potrivit unei decizii a judecătoriei Chișinău, suma solicitată de Drăguțanu, conform contului de plată din 29 mai 2020, este de 249 301 lei 57 bani. Instanța însă a respins ca neîntemeiată acțiunea de contencios administrativ inițiată de Dorina Drăguțanu împotriva Băncii Naționale a Moldovei.

La 6 martie 2020 Drăguțanu a primit mandat de arestare pentru 30 de zile, iar pe 6 aprilie 2020, ex-guvernatorul BNM a fost eliberat din izolator și plasat în arest la domiciliu. Șeful interimar al Procuraturii Anticorupție, Serghei Gavajuc, a declarant pentru Ziarul de gardă că dosarul în care este anchetat Drăguțanu se află încă la faza de urmărire penală. Dorin Drăguțanu a fost guvernatorul BNM în perioada 2009-2016.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram