/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Maia Sandu a semnat decretul privind demisia lui Andrei Spînu de la Președinție

missing
10 august 2021, ora 09:55

Șefa statului, Maia Sandu, a semnat pe 9 august decretul privind demisia lui Andrei Spînu din funcția de secretar general al Aparatului Președintelui, după ce, acesta a ocupat fotoliul de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în Guvernul condus de Natalia Gavrilița. 

Pe data de 4 mai curent, Andrei Spînu a degrevat din funcția de la Președinție pentru a participa în campania electorală alături de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). În urma alegerilor parlamentare anticipate, acesta a ocupat fotoliul de deputat în fracțiunea PAS. Ulterior, s-a regăsit în garnitura Guvernului Gavrilița.

Andrei Spînu a fost secretar general al PAS. În 2019, a deținut funcția de Secretar general al Guvernului Republicii Moldova, iar în perioada 2015–2016 a fost viceministru al Tineretului și Sportului.

Andrei Spînu este antreprenor în domeniul tehnologiilor informaționale cu un portofoliu de companii internaționale și cofondator al organizațiilor pentru dezvoltarea antreprenoriatului Dreamups Innovation Campus și JCI Chișinău.

El este licențiat în business și administrarea afacerii, iar din 2018 a urmat un program de masterat în domeniul guvernării la Harvard University Extension School.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram