Șefa statului, Maia Sandu, a semnat pe 9 august decretul privind demisia lui Andrei Spînu din funcția de secretar general al Aparatului Președintelui, după ce, acesta a ocupat fotoliul de ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în Guvernul condus de Natalia Gavrilița. 

Pe data de 4 mai curent, Andrei Spînu a degrevat din funcția de la Președinție pentru a participa în campania electorală alături de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). În urma alegerilor parlamentare anticipate, acesta a ocupat fotoliul de deputat în fracțiunea PAS. Ulterior, s-a regăsit în garnitura Guvernului Gavrilița.

Andrei Spînu a fost secretar general al PAS. În 2019, a deținut funcția de Secretar general al Guvernului Republicii Moldova, iar în perioada 2015–2016 a fost viceministru al Tineretului și Sportului.

Andrei Spînu este antreprenor în domeniul tehnologiilor informaționale cu un portofoliu de companii internaționale și cofondator al organizațiilor pentru dezvoltarea antreprenoriatului Dreamups Innovation Campus și JCI Chișinău.

El este licențiat în business și administrarea afacerii, iar din 2018 a urmat un program de masterat în domeniul guvernării la Harvard University Extension School.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!