/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Sandu spune că PCCOCS a refuzat să confiște calculatoarele lui Platon: Există suspiciuni că anumiți procurori protejează criminalii

missing
10 august 2021, ora 14:10

Șefa statului Maia Sandu spune că Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a refuzat să sechestreze calculatoarele care aparțin grupării Platon, în cadrul perchezițiilor desfășurate în dosarul privind filarea unui judecător. 

Președinta a spus că aflat despre aceasta în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate (CSS), în cadrul căreia s-a discutat despre măsurile întreprinse de către organele abilitate referitor la prevenirea riscului eschivării persoanelor acuzate de la răspunderea penală în cazurile de corupție mare.

„Am aflat că a fost decizia PCCOCS să nu confiște calculatoarele care au fost găsite la momentul când se investiga gruparea care încerca să fileze un judecător. Decizia procurorilor a fost să sechestreze doar două telefoane, în același timp, a decis că calculatoarele care au fost depistate la locul crimei nu trebuie sechestrate, zicând că ele nu au treabă cu obiectul investigației, înainte ca să se documenteze ce este în aceste calculatoare și să poată într-adevăr să facă această concluzie: are sau nu are de afacere aceste calculatoare cu obiectul investigației. Este un element pe care cred că trebuie să-l cunoaștem atunci când vom vorbi despre Procuratură. Există suspiciuni că anumiți procurori sunt implicați în protejarea anumitor criminali”, a spus președinta.

Mai mult, șefa statului a declarat că activitatea Procuraturii trebuie evaluată, acuzând instituția de ineficiență în raport cu avansarea pe dosarele de mare corupție.

Jurnal TV a difuzat pe 4 august un filmuleț video fake de la o presupusă întâlnire dintre liderul Partidului Politic „Șor”, Ilan Șor și președinta țării, Maia Sandu. Despre aceste imagini, sursa menționată a precizat că ar fi fost ridicate dintr-un calculator în urma perchezițiilor organizate cu patru zile înaintea alegerilor din 11 iulie, în dosarul magistratei filate de la Curtea de Apel.

Înregistrarea ar fi fost pregătită de o fabrică de troli ai lui Veaceslav Platon, pentru a fi lansate în campania electorală, pe ultima sută de metri, împotriva PAS și șefei statului.

În aceeași zi, Ila Șor a venit la scurt timp cu o reacție pe marginea acestei înregistrări video pe pagina sa de Facebook, menționând că „este un fake și o făcătură de prost gust”.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) neagă faptul că în urma perchezițiilor din 7 iulie, în dosarul inviolabilității vieții personale a unei judecătoare de la Curtea de Apel Chișinău, ar fi identificat temeiuri de a se autosesiza asupra vreunei fapte infracționale, „decât cele investigate conform legii”.

Ulterior, cu o reacție a venit și Veaceslav Platon. Controversatul om de afaceri a spus că îl va acționa în judecată pentru fabricarea și distribuirea de fake-uri pe realizatorul emisiunii la care au fost făcute publice imaginile, jurnalistul Alex Cozer.

De cealaltă parte, Președinția a reiterat că este nevoie de implicarea statului în combaterea acestui flagel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram