/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Platforma DA solicită Parlamentului și Guvernului acordarea unor idemnizații unice pentru veterani și voluntari în războiul pentru independență

missing
11 august 2021, ora 14:02

Platforma DA solicită Parlamentului și Guvernului acordarea indemnizației unice pentru veterani și voluntari în războiul pentru independență. „Este datoria primordială a statului să manifeste respect și recunoștință pentru sacrificul suprem”, se arată într-un mesaj al formațiunii pe pagina de Facebook.

Astfel, în contextul celor 30 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova în Piața Marii Adunări Naționale, Platforma Demnitate și Adevăr solicită alocarea unei indemnizații unice în mărime de 2000 de lei tuturor participanților la războiul pentru independența Republicii Moldova.

„Valoarea implementării proiectului se estimează la circa 50 milioane de lei, o sumă incomparabilă cu sacrificiul eroilor care au apărat cu arma în mână și cu prețul propriilor vieți libertatea și independența noastră. Acești bani pot fi identificați cu ușurință în contextul deblocării proxime a asistenței financiare externe din sursele donatorilor și partenerilor Republicii Moldova”, susțin reprezentanții partidului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram