/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Am putea avea zboruri directe din Chișinău spre SUA! Guvernul a aprobat semnarea unui acord în acest sens

missing
12 august 2021, ora 16:16

Cetățenii Republicii Moldova s-ar putea bucura de zboruri directe din Aeroportul Internațional Chișinău spre Statele Unite ale Americii. Guvernul a aprobat semnarea unui acord în acest sens în cadrul ședinței de joi. 

„Sper să le avem cât mai repede”, a declarat ministrul Infrastructurii Andrei Spînu, menționând că acest acord urmează să reglementeze pentru prima dată relațiile de cooperare în domeniul transporturilor aeriene dintre ambele state.

Acordul stabilește principiile de prestare a serviciilor aeriene bilaterale, cuprinzând norme privind siguranța și securitatea aeronautică precum și modul de eliberare și recunoaștere reciprocă a certificatelor de navigabilitate a aeronavelor și a certificatelor de competență ale membrilor de echipaj.

Semnarea acestui acord va contribui la deschiderea pieței serviciilor aeriene din R. Moldova și diversificarea destinațiilor din Aeroportul Internațional Chișinău, facilitând totodată accesul la piața din America de Nord.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram