/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Scandalul cu demiterea directoarei din Tănătari continuă. Părinții s-au adresat la consiliul raional

13 august 2021, ora 18:20

Trece vara, nu și scandalul. Pe măsură ce se apropie ziua de 1 septembrie, se încing spiritele legate de situația directoarei Liceului din satul Tănătari, raionul Căușeni. Profesorii și părinții cer în continuare demiterea acesteia, acuzând-o că ar face abuz de funcția sa, ar agresa profesorii sub diferite forme, iar mai nou, i-ar fi acordat un premiu bănesc directorului tehnic, fără a se consulta cu colectivul. Disperați, părinții s-au prezentat și la ședința Consiliului raional, pentru a cere ajutorul aleșilor locali în demersul lor. Iar dacă, până la începutul anului școlar, directoarea nu va fi scoasă din funcție, ei spun că nu-și vor mai aduce copiii la școală. 

Părinții copiilor care studiază în Gimnaziul din satul Tănătari, Căușeni, spun că nu mai știu la ce uși să bată, pentru ca în fruntea instituției să vină un alt director. Aceștia o acuză pe actuala administratoare de comportament inadecvat și că ar agresa angajații. Până în prezent, și-au dat demisia 15 profesori, adică jumătate din numărul total al acestora, dintre care cinci directori adjuncți. Părinții spun că au scris mai multe demersuri la diferite instituții, inclusiv la Inspectoratul Național de Integritate, dar toate au fost trimise la Direcția raională Educație. Pentru a soluționa problema, ei au mers și la ședința Consiliul raional Căușeni și le-au cerut aleșilor locali să se implice.

Președintele Consiliului raional, Nicolae Gorban, spune că procedura de demitere este una complexă. Totodată, el recunoaște faptul că au fost comise încălcări, dar declară că toate informațiile au fost transmise către Direcția Educație, care urmează să examineze cazul. Pe de altă parte, potrivit Codului Muncii, directoarea nu poate fi acuzată de plecarea celor 15 profesori, întrucât, potrivit cererilor depuse, aceștia și-ar fi dat demisia benevol și nu au depus nicio plângere în care să fie vizată directoarea.

Am transmis Direcției Educație ca să examineze cazul la Comisia de Disciplină, pentru că asta este unica modalitate, pentru a trage la răspundere persoana.

Părinții insistă însă, că directoarea gimnaziului are un comportament ce nu poate fi tolerat. 

Managerul instituției distruge colectivul, susține și această femeie, care spune că din cauza atitudinii jignitoare pe care o are față de profesori, aceștia deseori plâng pe coridoare. 

 Iar acum, în prag de an școlar, unii părinții spun că deja au fost avertizați că, cei care solicită demiterea directoarei, vor avea de suferit. Prin umrare, ei declară că nici nu-și vor aduce copiii la școală.

Directoarea gimnaziului nu a fost de găsit și nici nu a răspuns la telefon pentru o reacție la învinuirile care i se aduc. Amintim că, la sfârșitul anului școlar, aceasta declară că solicitarea părinților privind demisia sa benevolă se examinează și că va răspunde în termenul stabilit de lege. 

Potrivit șefei adjuncte a Direcției Educație din Căușeni, Tatiana Drăgan, după ce, în primăvară, părinții au scris prima plângere pe numele directoarei, la fata locului a mers o comisie, dar nu a găsit motive pentru demiterea acesteia. Acum, după sesizările părinților, cei de la Direcția Educație ne-au dar asigurări că, luni, membrii comisiei vor merge din noi la școala din Tănătari, pentru a-i cere directoarei explicații vizavi de cele relatate de ei și pentru a stabili, dacă aceasta într-adevăr și-a depășit unele atribuții de serviciu. Ulterior, va fi întrunită comisia de etică care, în baza informațiilor colectate, va decide dacă directoarea va fi sau nu demisia din funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram