Potrivit bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 9 august 2021 erau în evidenţă 8829 locuri de muncă vacante, care pot fi accesate atât de femei, cât și de bărbați. Cele mai multe dintre ele sunt în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Dubăsari – 25 și Sîngerei– 30.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 2136 locuri de muncă vacante, constituind cca 24% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt disponibile în funcție de inspector sau de ofițer de poliție și sectorul sănătății.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6693 locuri de muncă, ce constituie 76% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care aproximativ două mii sunt disponibile în industria textilă și confecții.

Muncitorilor necalificaţi le sunt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar 803, muncitor necalificat în agricultură – 117, măturător – 40, paznic, spălător vehicule.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: www.angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!