/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Dosarul ex-deputatului democrat Constantin Țuțu, din nou amânat. Deciziile luate la ultima ședință de judecată

missing
14 august 2021, ora 12:20

Examinarea cauzei penale, în care este vizat fostul deputat democrat, Constantin Țuțu, a fost amânată din nou. O decizie în acest sens a fost luată, vineri, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, la propunerea procurorului Mirandolina Sușițcaia. Aceasta și-a motivat cererea prin lipsa unor acte din dosar.

Potrivit procurorului Mirandolina Sușițcaia, în cadrul ședinței de azi a fost respins demersul apărării, care a solicitat ridicarea sechestrului de pe contul salarial a lui Constantin Țuțu, pe care este depozitată suma de circa 62 de mii de lei, bani obținuți încă în perioada în care Țuțu era deputat în Parlament.

Avocatul lui Constantin Țuțu, Viorel Berliba, ne-a spus că, din cauza unor erori în acte, procurorul a solicitat o întrerupere, pentru a remedia situația.

Nu a fost remisă o decizie a Curții de Apel pe această cauză, care urma să fie anexată la materialele cauzei despre care nu cunoaștem la moment. Nu a fost remisă nici în adresa instanței de fond, nici în adresa părților, fapt care nu am luat cunoștință despre o decizie care este pe această cauză penală.

În același timp, Constantin Țuțu se declară nevinovat și susține că va merge până în ultima instanță, pentru a-și demonstra nevinovăția.

Dosarul a fost clasat deja odată, în 2018. A fost repornit în 2019, eu nu eram acasă. Au apărut circumstanțe noi, care nu au nicio legătură cu mine și, probabil, judecata va lua în considerare lucrurile acestea.

La următoarea ședință în acest dosar, care va avea loc pe data de 26 octombrie, la Judecătoria Buiucani, procurorii vor examina cererea apărării cu privire la încetarea procesului penal în privința lui Constantin Țuțu. Amintim că, pe 11 mai 2020, Procuratura Anticorupție a finalizat și expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului deputat pentru două capete de acuzare „trafic de influență” și „escrocherie în proporții deosebit de mari”. Țuțu ar fi pretins și luat 20 de mii de euro de la rudele unui bărbat, care se afla în arest, în toamna anului 2017. În schimb, el ar fi declarat rudelor că ar avea influență asupra procurorilor și că ar putea să-i determine pe aceștia să nu ceară prelungirea arestului preventiv în privința bărbatului. Urmărirea penală a fost repornită pe 18 septembrie 2019, pe faptul traficului de influență în proporții deosebit de mari. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o amendă de până la 300 de mii de lei sau pedeapsa cu închisoarea pe un termen de până la șapte ani. În perioada 2014 – 2018, Constantin Țuțu a fost deputat în facțiunea Partidului Democrat, care pe atunci era condus de Vladimir Plahotniuc. După schimbarea guvernării, în iunie 2019, deputatul a părăsit teritoriul Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram