/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Vot crucial în SUA și ajutor deblocat! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Din 1 septembrie, elevii din Capitală s-ar putea întoarce cu prezență fizică la școală

missing
16 august 2021, ora 11:46

Din 1 septembrie, elevii din Capitală s-ar putea întoarce la ore cu prezența fizică. Despre asta a anunțat primarul Capitalei, Ion Ceban, la ședința operativă de astăzi a Primăriei. 

„Din 1 septembrie, cel mai probabil, ne întoarcem obișnuit la școală. Asta îmi doresc eu, asta își doresc copiii. Trebuie împreună să depunem maxim efort în acest sens”, a menționat Ion Ceban.

De asemenea, Ion Ceban a mai precizat că „se vrea întoarcerea grădinițelor la un program obișnuit, nu pe ore”. Astfel, toți părinții ar urma să aibă posibilitatea de a merge la muncă conform programului obișnuit.

Potrivit ultimelor informații, în prezent, rata imunizării cadrelor didactice din școlile și grădinițele din Capitală este de circa 60 %. Autoritățile dau asigurări că până la începutul noului an școlar, se vor întreprinde acțiuni pentru ca în majoritatea instituțiilor de învățământ din mun. Chișinău să se ajungă la o rată de vaccinare de cel puțin 75%.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram