/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Dorin Damir și alți doi figuranți în dosarul fostei Direcții nr. 5, rămân în arest. CA Chișinău a respins recursul avocaților

missing
16 august 2021, ora 17:49

Președintele FEA, Dorin Damir rămâne în arest, la Penitenciarul 13. Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul avocaților care au solicitat cercetarea acestuia în libertate. Rămân în arest și alți doi figuranți în dosarul fostei Direcții nr. 5. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de Emil Gaitur, purtătorul de cuvânt al PCCOCS.

Gaitur a precizat că procuorii au solicitat menținerea arestului pentru a nu periclita mersul obiectiv al anchetei.

Dorin Damir a fost reținut în data de 5 iulie în doarul fostei direcții nr. 5, cu privire la angajarea sa în calitate de agent sub acoperire. Au fost reținuți, de asemenea șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, și un inspector de la Poliția de Frontieră, după ce procurorii au descins la domiciliile, în birourile și mașinile acestora.

În acest dosar mai este vizat și ex-ministrul Apărării Alexandru Pînzari, și el este în arest pentru 30 de zile. Pînzari a fost plasat în arest preventiv la 1 august, la cererea procurorilor. Procurorul de caz a precizat că a fost nevoie ca acesta să fie plasat în arest pentru a nu fi influență desfășurarea anchetei, întrucât, Alexandru Pînzari are statut în societate. Deși avocatul a cerut schimbarea măsurii preventive, la 9 august Curtea de Apel a respins recursul acestora.

Potrivit PCCOCS, acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr. 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații (INI), acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram