Deși urmau să fie date în exploatare încă acum trei ani, lucrările de construcție la cele două poduri de pe traseul Chișinău-Dubăsari-Poltava bat pasul pe loc. La aproape patru ani de la demararea construcției, cele două poduri încă nu au fost finalizate. Responsabilii recunosc că procesul nu decurge conform planului inițial și dau vina pe anumite proceduri care au intervenit între timp. De cealaltă parte, șoferii care circulă pe acest drum se plâng că sunt nevoiți să petreacă minute în șir în ambuteiaje.
Proiectul de renovare și amenajare a șoselei Chișinău-DubăsariPoltava, care face parte din centura orașului, a fost inițiat încă acum patru ani. Acesta include patru etape, prima fiind construcția a două poduri paralele peste calea ferată și râul Bâc. Cele existente abia de se țin. Sunt pline de crăpături sau chiar de găuri. Costul lucrărilor pentru acest două pasaje se ridică la 47 de milioane de lei. Odată finalizate, circulația transportului ar urma să fie redirecționată pe podurile noi, iar cele vechi să fie și ele reabilitate. Acest lucru ar permite degajarea traficului în zonă, întrucât strada ar urma să fie lărgită. Conform proiectului, noile poduri urmau să fie date în exploatare încă în 2017. La trei ani de atunci, lucrările bat pasul pe loc. Șoferii se plâng că drumul îngust îngreunează traficul, astfel că sunt nevoiți să petreacă minute în șir în ambuteiaje.
Echipa noastră a mers în zonă ca să vadă de ce se mișcă atât de greu lucrările. A găsit câțiva muncitori care erau în pauza de masă, dar și șeful de șantier, care s-a arătat deranjat de prezența jurnaliștilor. Totuși, responsabilul a recunoscut că există întârzieri la proiect și a dat vina pe anumite proceduri birocratice.
Faptul că lucrările se mișcă greu îl recunosc și responsabilii din cadrul Administrației de Stat a Drumurilor.
Chiar și așa, funcționarul dă asigurări câ până la sfârșitul acestui an, cele două pasaje vor fi finalizate.
Proiectul de reconstrucție a drumului Chișinău-Dubăsari-Poltava mai prevede lărgirea șoselei astfel încât să aibă patru benzi de circulație, dar și construcția câtorva noduri rutiere importante.