/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 795: Atac cu drone! ISW dezvăluie planul Rusiei în Moldova, iar Kievul neagă retragerea tancurilor Abrams

Ar conține oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise. Băutura răcoritoare Figo, rechemetă de pe piață

missing
17 august 2021, ora 16:13

Producătorul mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, recheamă de pe piață mai multe produse și loturi de băutură răcoritoare Figo, anunță Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor. Motivul ar fi conținutul de oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime din care a fost făcută băutura.

„Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora”, se arată în comunicat.

Astfel, vor fi rechemate de pe piață următoarele produse şi loturi de băutură răcoritoare Figo:

ANSA precizează că compania producătoarea colaborează cu autorităţile competente în materie de siguranţă alimentară şi cu vânzători cu amănuntul pentru a se asigura că toţi consumatorii sunt informaţi de rechemare.

Consumatorii care au achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doresc să solicite rambursarea costului, sunt rugați să returneze la magazinul de la care a cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile menţionate în listă, până la 4 septmebrie 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram