/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

Ultima Oră! Șeful PG o acuză pe președinta țării de ingerințe în sistemul de drept și sesizează insituțiile internaționale privind modificările la Legea Procuraturii

missing
19 august 2021, ora 11:23

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo o acuză pe președinta țării, Maia Sandu, de ingerințe în sistemul de drept. Într-un briefing de presă, Stoianoglo a menționat că nu a reușit să stabilească o conlucrare cu Președinția, deși ar fi făcut numeroase tentative.

„Apogeul tensiunilor noastre cu doamna președinte a fost atins la ultima ședință a Consiliului Suprem de Securitate. Cred că e prima dată când președintele își permite să cheme la raport șefii procuraturilor specializate. Asta își permitea doar Plahotniuc. A fost clar după ședință că se pregătește demiterea Procurorului General”, a spus Stoianoglo.

Mai mult, șeful PG a anunțat că sesizează insituțiile internaționale privind modificările la Legea Procuraturii.

„Scopul acestuia este înlăturarea cu orice preț a procurorului general. Este grav că proiectul a fost elaborat cu încălcarea tuturor rigorilor, fără avize. În graba lor, autorii inițiativei au considerat irelevant de a solicita avizul unor instituții internaționale cum este Comisia de la Veneția, expertiza căreia este relevantă. Scopul acestor modifcări nu are nimic comun cu eficientizarea activității PG și restabilirea ordinii de drept. Aceste mecanisme permit subordonarea politică a PG ”, a declarat Alexandru Stoianoglo, care a mai spus că va contesta legea cu privire la Procuratură la CC.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram