/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Ordinul lui Putin, alertă în Europa și plan NATO pentru Moldova! Rusia amenință Marea Britanie

/DOC/ Stoianoglo nu a venit la audierile din Parlament privind progresele în dosarul „miliardului”, dar le-a trimis deputaților raportul. Iată ce conține

missing
20 august 2021, ora 11:36

Procurorul general Alexandru Stoianoglo nu s-a prezentat la ședința de vineri, 20 august, a Parlamentului, unde a fost invitat pentru audieri privind progresele înregistrate de Procuratură în dosarul „furtului miliardului”. Așa cum a anunțat și joi, însă, le-a trimis deputaților un raport privind evoluția dosarului cu pricina. 

În document, procurorul general trece în revistă acțiunile prevăzute de mecanismul de recuperare a mijloacelor financiare sustrase din sistemul bancar. În raport se menționează despre închierea unui acord între Procuratura Generală a Letoniei și Procuratura Anticorupție a R. Moldova, care au creat o echipă de investigație în cadrul cauzei penale denumite generic „frauda bancară”.

În raport se menționează că au fost puse sechestre pe bunuri care valorează milioane, însă nu se menționză nimic despre sumele recuperate în urma fraudei bancare. Documentul mai precizează suma traferată la bugetul de stat, în primele șase luni din an, în urma valorificării activelor celor trei bănci în lichidare – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram