/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Ministrul rus al Justiției a inclus TV Rain și „Vajnîie istorii” în registrul „agenților străini” din mass-media

missing
21 august 2021, ora 11:08

Ministerul rus al Justiției a inclus postul de televiziune TV Rain și publicația „Vajnîie istorii” în registrul mass-media străine. Acest lucru este demonstrat de datele din registru, scrie Novaia Gazeta.

În listă au fost incluși și jurnaliștii publicației «Важные истории» Roman Shleinov, Irina Dolinina, Alesya Marokhovskaya, Dmitry Velikovsky, precum și redactor-șef al ediției Roman Anin și fostul jurnalist al ediției Olesya Shmagun. Jurnalistul Stepan Petrov a fost, de asemenea, inclus în registru. În total, acum sunt 25 de persoane și 18 publicații.

«Важные истории» au venit cu o declarație în urma celor întâmplate: „De la înființarea noastră, acum un an, nu am ascuns cititorilor noștri că suntem înregistrați în străinătate. Am făcut asta pentru a fi liberi. Și pentru a nu ne transforma, la fel ca mass-media de stat rusă, în serviciul de informații al guvernului, care latră atunci când i se ordonă acest lucru. În ceea ce privește lista agenților străini în sine, există deja atât de mulți oameni decenți și publicații în ea încât este pur și simplu indecent să nu fii pe ea “.

Cu un comentariu a venit și directorul general al TV Rain Natalya Sindeeva: „Ce pot să spun acum, în afară de înjurături și de râsuri isterice ușoare? Cum să te pregătești pentru asta? Cum este? Acest lucru este la fel ca și pregătirea pentru faptul că vei merge și brațul tău va fi rupt pe drum. Nu, nu ne-am pregătit. Vom contesta. Am aflat din știri și apeluri de la jurnaliști. Multă baftă! ”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram