/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

Deputat BECS, după discursul Maiei Sandu la Kiev: „Pierde timp și banii publici pe aceste vizite absolut inutile și atrage Moldova în aceste lupte internaționale”

missing
23 august 2021, ora 15:03

După ce Maia Sandu a declarat la Kiev că Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, Vlad Batrîncea susține că șefa statului ar trebui să fie preocupată de problemele interne ale R. Moldova și să nu atragă Moldova în lupte internaționale.

„Această declarație a doamnei Maia Sandu depășește mult și statutul său și la sigur nu ține de interesele naționale ale R. Moldova. R. Moldova este nu doar un stat independent, dar și neutru. Problema Crimeei, a acestui teritoriu, este problema bilaterală a Ucrainei și Rusiei și la sigur nu Republica Moldova, o țară mică, neutră, care are multe probleme interne, trebuie să fie acea parte care să se expună și să ia o poziție. Ne pare rău că doamna Maia Sandu, în loc să fie preocupată de problemele interne ale R. Moldova, pierde timp și banii publici pe aceste vizite absolut inutile și atrage Moldova în aceste lupte internaționale”, a declarat deputatul BECS Vlad Batrîncea. Potrivit lui, Moldova ar trebui să se concentreze pe agenda sa internă.

Precizăm că șefa statului participă la summitul„Platforma Crimeea”, care se desfășoară la Kiev, iar în discursul său a declarat că Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrantă a dreptului internațional. Totodată, aceasta a făcut un apel către cei prezenți că împreună trebuie să combată amenințările la adresa securității regionale.

Socialiștii au declarat că participarea Maiei Sandu la summitul „Platforma Crimeea” este o decizie iresponsabilă și au spus că sunt gata să depună toate eforturile pentru a rezolva incidentul legat de participarea Maiei Sandu la “Platforma Crimeea”, pentru a restabili încrederea dintre Chișinău și Moscova și pentru a dezvolta în continuare legături bilaterale moldo-ruse la nivelul parlamentelor celor două țări, al autorităților locale și societăţii civile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram