În 24 august, Ucraina sărbătorește 30 de ani de independență, aceasta fiind, de altfel, cea mai importantă sărbătoare națională în țara vecină. În această zi, în anul 1991, Rada Supremă a republicii sovietice socialiste de atunci, a adoptat Declarația de Independență a Ucrainei, act care a încoronat lupta de secole a poporului ucrainean pentru dreptul de a avea propriul stat, libertatea de a-și dezvolta propria cultură națională și de a fi un membru cu drepturi depline al comunității internaționale. Despre cum au fost cei 30 de ani de independență a Ucrainei, despre identitatea națională a poporului ucrainean, relațiile bilaterale dintre Moldova și Ucraina și efectele schimbării guvernării de la Chișinău, discutăm cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Excelența Sa, domnul Marko Șevcenko.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!