/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

/VIDEO/ Interviu exclusiv cu Marko Șevcenko, ambasadorul Kievului la Chișinău, despre independență, cazul Ceaus și conflictul transnistrean

missing
24 august 2021, ora 17:02

În 24 august, Ucraina sărbătorește 30 de ani de independență, aceasta fiind, de altfel, cea mai importantă sărbătoare națională în țara vecină. În această zi, în anul 1991, Rada Supremă a republicii sovietice socialiste de atunci, a adoptat Declarația de Independență a Ucrainei, act care a încoronat lupta de secole a poporului ucrainean pentru dreptul de a avea propriul stat, libertatea de a-și dezvolta propria cultură națională și de a fi un membru cu drepturi depline al comunității internaționale. Despre cum au fost cei 30 de ani de independență a Ucrainei, despre identitatea națională a poporului ucrainean, relațiile bilaterale dintre Moldova și Ucraina și efectele schimbării guvernării de la Chișinău, discutăm cu ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Excelența Sa, domnul Marko Șevcenko.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram