/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 815: As ucis, scut estic și atacuri reciproce! Zelenski se așteaptă la o ofensivă mai amplă a Rusiei

Președinții României, Ucrainei și Poloniei se vor afla la Chișinău de Ziua Independenței R. Moldova. Vor participa la evenimentele din PMAN

missing
25 august 2021, ora 09:00

Președinții României, Ucrainei și Poloniei se vor afla la Chișinău în data de 27 august. Cei trei șefi de stat vor participa alături de Maia Sandu, la festivitățile dedicate împlinirii celor 30 de ani de independență a Republicii Moldova. 

Președintele Poloniei, Andrzej Duda va sosi la Chișinău în data de 26 august. Acesta va avea întrevederi cu Maia Sandu, dar și cu ali oficiali de rang înalt.

A doua zi, în 27 august, Andrzej Duda, Klaus Iohannis și Vladimir Zelenski vor fi în Piața Marii Adunări Naționale, la parada militară cu ocazia Independenței.

Ulterior, vor avea loc câteva întrevederi bilaterale, precum și o reuniune multilaterală a celor patru președinți. La final, se vor face declarații de presă.

Programul vizitei la Chișinău a președinților României, Ucrainei și Poloniei. 

26 august

14.05 – Ceremonia de întâmpinare a Președintelui Republicii Polone, Andrzej  Duda (Președinția Republicii Moldova)

16.10 – Declarații de presă comune ale Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și Președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda (Președinția Republicii Moldova)

18.15 – plantarea, de către Președintele Maia Sandu și Președintele Andrzej Duda, a unui arbore (Grădina Botanică)

27 august

09.20-09.50 – Ceremonia de depunere a florilor la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt

10.10-10.45 – Festivitățile dedicate celei de-a 30-a aniversări a Independenței Republicii Moldova (Piața Marii Adunări Naționale)

12.10-12.40 – Declarații de presă comune făcute de Președinții Maia Sandu, Klaus Iohannis, Andrzej Duda și Volodymyr Zelenskyy (Președinția Republicii Moldova)

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram