Război în Ucraina, ziua 739: Traficul pe podul Crimeei, temporar închis. Zelenski face un nou apel asupra aliaților occidentali

/VIDEO/ Președintele Turkmenistanului s-a remarcat din nou. A inaugurat un șantier cu o lopată și o roabă din aur

25 august 2021, ora 13:11

Președintele Turkmenistanului s-a remarcat din nou. Cunoscut pentru pasiunea pe care o are pentru lux și obiectele din aur, Gurbangulî Berdîmuhamedov a inaugurat de această dată un șantier, folosind o lopată și o roabă din aur. 

Anterior, Berdîmuhamedov și-a făcut o statuie din aur. Președintele a fost prezentat cu un porumbel în mână și călare pe un armăsar făcut tot din aur. Președinta Parlamentului din Turkmenistan a declarat în 2015 că „monumental a fost ridicat la cererea oamenilor simpli”.

La ceremonia de deschidere a unui Campionat de haltere, Gurbangulî Berdîmuhamedov a ridicat o bară confecționată din aur pentru a celebra începutul competiției sportive.

În anul 2020, Gurbangulî a inaugurat o statuie uriașă din aur, care înfățișează un câine din rasa Alabay, rasa lui preferată și care este inclusă în patrimoniul național al țării. De asemenea, Președintele a mai dedicat cărți și poeme aceste rase, numind-o „simbol al reușitelor și a victoriei”.

În 2017, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a decorat în trecut pe  Gurbangulî Berdîmuhamedov, cu distincția „Ordinul Republicii”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram