Președintele Turkmenistanului s-a remarcat din nou. Cunoscut pentru pasiunea pe care o are pentru lux și obiectele din aur, Gurbangulî Berdîmuhamedov a inaugurat de această dată un șantier, folosind o lopată și o roabă din aur. 

Anterior, Berdîmuhamedov și-a făcut o statuie din aur. Președintele a fost prezentat cu un porumbel în mână și călare pe un armăsar făcut tot din aur. Președinta Parlamentului din Turkmenistan a declarat în 2015 că „monumental a fost ridicat la cererea oamenilor simpli”.

La ceremonia de deschidere a unui Campionat de haltere, Gurbangulî Berdîmuhamedov a ridicat o bară confecționată din aur pentru a celebra începutul competiției sportive.

În anul 2020, Gurbangulî a inaugurat o statuie uriașă din aur, care înfățișează un câine din rasa Alabay, rasa lui preferată și care este inclusă în patrimoniul național al țării. De asemenea, Președintele a mai dedicat cărți și poeme aceste rase, numind-o „simbol al reușitelor și a victoriei”.

În 2017, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, l-a decorat în trecut pe  Gurbangulî Berdîmuhamedov, cu distincția „Ordinul Republicii”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!