/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ce au convenit Igor Grosu și Ludovic Orban la București. Reanimarea relațiilor la nivel interparlamentar, printre priorități

missing
01 septembrie 2021, ora 14:26

Reanimarea relațiilor la nivel interparlamentar pe mai multe domenii, la aceasta au convenit președintele Parlamentului R. Moldova, Igor Grosu, și președintele Camerei Deputaților a Parlamentului României, Ludovic Orban, care s-au întâlnit astăzi la București. 

„O primă dovadă sunt întrevederile colegilor mei cu conducerea Comisiilor parlamentare omoloage din Camera Deputaților. Sunt sigur că pe durata mandatului nostru, relațiile dintre cele două instituții fundamentale vor atinge cel mai înalt grad de cooperare de la Independență încoace”, a comunicat Igor Grosu.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind dezvoltarea dialogului bilateral și importanța consolidării cooperării interparlamentare. Igor Grosu a mulțumit României, în calitate de membru al UE și lui Ludovic Orban personal pentru Programul de asistență tehnică și financiară, oferit țării noastre de autoritățile de la București.

„I-am mulțumit domniei sale pentru implicare și sprijinul acordat de-a lungul timpului. Această relație de prietenie dintre statele noastre generează beneficii concrete pentru cetățeni și ne ajută în continuare să luptăm pentru un viitor mai bun”, a declarat președintele Parlamentului.

Din delegația Parlamentului Republicii Moldova mai fac parte deputații:

  • Doina Gherman, președintele Comisiei politică externă și integrare europeană;
  • Vladimir Bolea, președintele Comisiei agricultură și industrie alimentară;
  • Dumitru Alaiba, președintele Comisiei economie, buget și finanțe;
  • Lilian Carp, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică;
  • Larisa Voloh, președintele Comisiei administrație publică;
  • Veronica Roșca, vicepreşedintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi;
  • Petru Frunze, vicepreşedintele Comisiei administrație publică, președintele Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României;
  • Virgiliu Pâslariuc, vicepreședintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media;
  • Ana Racu, vicepreşedintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice;
  • Ina Coșeru, vicepreşedintele Comisiei mediu și dezvoltare regională.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram