/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Ultima Oră! Biroul național Interpol a cerut celui de la Lyon anunțarea în căutare internațională a lui Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc

01 septembrie 2021, ora 11:45

Biroul național Interpol a cerut celui de la Lyon anunțarea în căutare internațională a controversatului om de afaceri, Veaceslav Platon și a fost șef – adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de către Viorel Țențiu, șeful Biroului Național Central al Interpol din Republica Moldova. 

„Am înaintat solicitările din partea autorităților din R.Moldova de a-i anunța în căutare internațională pe Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc. În cazul lui Veaceslav Platon solicitarea este pentru arest și extrădare, iar în cazul lui Gheorghe Cavcaliuc este solicitată localizarea acestuia”, a menționat Viorel Țențiu.

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon a plecat din țară în luna iulie. Deși nu se știe oficial unde se află, acesta a fost surprins pe străzile din Londra.

Acum un an, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, după ce a petrecut patru ani în Penitenciarul numărul 13. Platon a fost condamnat definitiv de Curtea Supremă de Justiție, la 18 ani de închisoare pentru frauda bancară, iar pedeapsa primită pentru escrocherie și corupere a fost cumulată, în total fiindu-i stabilită o pedeapsă de 25 de ani de pușcărie. El a fost adus în țară, în 2016, cu o cursă charter, fiind încătușat la Kiev. Cursa a costat peste 63 de miii de lei, conform Inspectoratului General al Poliției.

La rândul său, Gheorghe Cavcaliuc a părăsit R. Moldova în iunie, în timpul campaniei electorale. Și el a fost suprins de internauți în Capitala Marii Britanii. Acesta are statut de bănuit în dosarul „verde de briliant”, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare din cauza leziunilor cu care s-a ales. Alți patru membri, printre care președintele organizației teritoriale a partidului PACE, sunt cercetați în acest dosar.

Am încercat să obținem o reacție de la avocații celor doi, însă deocamdată, nu ne-a răspuns nimeni la telefon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram