/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 815: As ucis, scut estic și atacuri reciproce! Zelenski se așteaptă la o ofensivă mai amplă a Rusiei

Adriana Bețișor, după ce a fost trimisă pe banca acuzațiilor: O răzbunare sprijinită de procurorul general

missing
02 septembrie 2021, ora 14:01

Fosta șefă-adjunctă a Procuraturii Anticorupție (PA) Adriana Bețișor a venit cu o reacție, după ce Procuratura Generală a anunțat că aceasta va compărea pe banca acuzaților pentru trei capete de acuzare: corupere pasivă în proporții deosebit de mari, abuz de serviciu și amestec în înfăptuirea justiției. Bețișor a spus că nu-și recunoaște vina, iar dosarul nu este altceva decât o răzbunare sprijinită de procurorul general. 

„Prin fabricarea acestui dosar, care are la bază doar declarațiile unui personaj din anturajul lui Veaceslav Platon și care sunt vădit calomnioase și false, se urmărește izolarea mea, pentru a nu mi se permite dezvăluirea ilegalităților, făcute de procuratură. Toată aceasta grabă este ghidată de necesitatea de a-l scoate basma curată pe Platon de pe toate dosarele care au mai rămas la Procuratură, îndeosebi de pe cele legate de companiile de asigurări”, a comunicat Adriana Bețișor.

Fosta șefă-adunctă a PA a declarat că în toată perioada urmăririi penale a conlucrat cu ancheta, a formulat nenumărate cereri în care a contestat acțiunile ilegale ale procurorului, a cerut confruntarea cu persoana care a făcut declarații false împotriva sa și a sesizat procurorul general vizavi de abuzurile subalternilor săi, dar i-au fost respinse toate solicitările. Potrivit ei, aceasta nu demonstrează altceva decât lipsa de interes de a afla adevărul.

„Pe ultima suta de metri, mi-a fost înlăturat total ilegal avocatul, care oficial este în concediu, pentru ca sa fie posibilă expedierea, cât mai urgentă, a dosarului în judecată și, la fel de rapid, obținerea unei sentințe de condamnare, prin folosirea martorilor falși care sunt oamenii lui Platon precum Doboș, Luchian etc. și care la moment lucrează în interesele acestuia. Ceea ce se întâmplă acum în Procuratură nu are nici o legătură cu statul de drept si supremația legii, iar acest dosar fabricat nu are nimic în comun cu declarațiile procurorului general despre încetarea răfuielilor și a dosarelor deschise la comandă”, a precizat ex-șefa adjunctă.

Urmărirea penală pe acest caz a fost finalizată și dosarul a fost transmis în judecată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit rechizitoriului, faptele infracționale ar fi fost comise în anul 2018, atunci când învinuita, activând în calitate de procuror, ar fi pretins de la un condamnat 50 de mii de euro. În schimbul acestei sume, Adriana Bețișor urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Suma ar fi fost transmisă procurorului într-un local din Capitală de către concubina condamnatului, iar ca rezultat, procurorul a formulat și înaintat la Curtea de Apel Chișinău susținerile verbale, contrare propriei poziții susținute anterior în prima instanță și, contrar poziției procurorului care a susținut acuzarea la Curtea de Apel Chișinău, renunțând la acuzațiile inițiale și solicitând eliberarea condamnatului din arest.

„Aceste circumstanțe au fost luate ca bază la adoptarea deciziei instanței de apel și au permis procurorului să-și ”onoreze” promisiunea în schimbul banilor extorcați. În prezent, persoana învinuită nu mai activează în organele procuraturii. Fiind audiată de procurori, aceasta nu și-a recunoscut vina. La această etapă este cercetată în libertate”, se arată într-un comunicat al Procuraturii.

Anterior, Adriana Bețișor de asemenea a negat acuzațiile și a spus că „nu a pretins și nu a primit mita despre care se vorbește sau alt gen de bunuri sau favoruri”.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram