/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Reacția Adrianei Bețișor, bănuită că ar fi cerut 50 de mii de euro de la un bărbat condamnat la închisoare

22 aprilie 2021, ora 10:15

Adriana Bețișor, fosta șefă adjunctă a Procuraturii Anticorupție (PA), a venit cu o reacție după ce a fost recunoscută și audiată de PCCOCS în calitate de bănuită de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari. Aceasta neagă acuzațiile și susține că „nu a pretins și nu a primit mita despre care se vorbește sau alt gen de bunuri sau favoruri”.

„I-am tratat întotdeauna cu respect pe colegii mei din Procuratură și cu înțelegere. Ceea ce mi se întâmplă acum, după 3 ani de când ar fi avut loc aceste „presupuse fapte de corupție”, invocate de către o persoană care anterior a făcut declarații împotriva lui Veaceslav Platon pe un dosar legat de compania de asigurări ASITO, mă face să cred că persoane rău-intenționate sau aflate sub oarecare presiune recurg la această calomnie și acuzație gravă împotriva mea”, a declarat Adriana Bețișor pentru tv8.md.

Bețișor precizează că nu a pretins mită sau alt gen de favoruri. Mai mult de atât, fosta șefă adjunctă a PA susține că nu merge în localul care este menționat în declarațiile denunțătorului.

„Am toată încrederea ca foștii colegi vor trata cu obiectivitate faptele imputate mie și vor stabili adevărul, pentru că adevărul poate fi doar unul: nu am pretins și nu am primit mită despre care se vorbește sau alt gen de bunuri sau favoruri. Cei care mă cunosc, știu foarte bine că nu sunt omul care să frecventeze diferite localuri, ba mai mult: localul care se menționează în declarațiile denunțătorului nu îmi este cunoscut și cu certitudine absolută nu l-am vizitat în perioadele indicate”, a explicat Bețișor.

Precizăm că, Procuratura Generală anunță că un fost șef-adjunct al Procuraturii Anticorupție (PA) a fost recunoscut și audiat de PCCOCS în calitate de bănuit de comiterea coruperii pasive în proporții deosebit de mari. Potrivit materialelor, cazul a avut loc în anul 2018, când bănuitul, activând în calitate de procuror, ar fi pretins de la un condamnat 50 de mii de euro.

În schimbul acestei sume, procurora urma să-i recalifice acțiunile și să-și retragă acuzațiile în dosarul aflat atunci pe rol la Curtea de Apel Chișinău în care acesta fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru tentativă de delapidare a averii străine și spălare de bani, ambele săvârșite în proporții deosebit de mari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram