/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

PAS propune schimbarea modului de numire a președintelui interimar al Curții Supreme de Justiție

missing
02 septembrie 2021, ora 09:57

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) urmează să înregistreze în Parlament un proiect de lege privind administrarea justiției. Acesta vizează fortificarea rolului Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) în ceea ce privește desemnarea președintelui interimar al Curții Supreme de Justiție (CSJ).

„Prin respectivul proiect, noi propunem ca decizia cu privire la președintele interimar al CSJ să fie luată de către instituția care în conformitate cu standardele constituționale asigură administrarea justiției și anume de către CSM”, a menționat alesul poporului.

Conform legii în vigoare, interimatul funcției de președinte al CSJ, în prezent, este asigurat în virtutea unor circumstanțe, în afara vreunei decizii a CSM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram